Advokat Tomić: Porodice podnijele prijave zbog afere “Kiseonik”, ovo je mnogo veća afera nego što se može zamisliti

Nekoliko porodica iz Republike Srpske koje tvrde da su njihovi članovi preminuli u bolnicama zbog toga što je u liječenju korišten tehnički umjesto medicinskog kisika, podnijelo je tužbu protiv institucija, potvrdio je advokat Duško Tomić.

Upravo će advokat Tomić predstavljati porodice u ovom slučaju, a kako je naveo, prije svega se radi o slučaju iz Trebinja gdje je jedna djevojka preminula nakon boravka na respiratoru.

“Nakon ovih informacija, krenuo sam u istragu. Ono što je dobro u svemu jeste da je Tužilaštvo BiH već pokrenulo istragu. Mislim da je krajnje vrijeme da se ministar zdravstva RS-a Alen Šeranić uhapsi. Ovo je mnogo veća afera nego što se može zamisliti”, rekao je Tomić.

Tomić je rekao kako se sada ne treba vršiti analiza kisika koji se trenutno koristi već se treba izvršiti revizija kisika koji se koristio pri liječenju u bližoj prošlosti.

“Vidjećemo koji je kisik korišten. Ovo što sada radi vlada, ona prikriva zločin. Ne treba vršiti analizu sadašnjeg kisika jer su podmetnuli medicinski kisik. Ministar zdravstva Alen Šeranić je doktor Mengele. Nema više zezanja, idemo naprijed”,rekao je Tomić u razgovoru za Klix.ba.

Cijeli razgovor možete pročitati na ovom linku.

novidani