Greškom zamijenjene na rođenju, a onda kreće nevjerovatna priča

Nevjerovatna životna priča dvije djevojke (23), koje su slučajno zamijenjene na rođenju u sicilijanskoj bolnici, otkriva poseban odnos njihovih majki koje su grešku otkrile kada su djevojčice imale tri godine. I posebno – odluku koju su donijele.

Katerina Alanja i Melisa Fodera (23) zamijenjene su kao bebe na rođenju na Siciliji.

Cijela priča počinje u bolnici “Mazara del Vallo” na Siciliji. Katerina i Melisa rođene su sa samo 15 minuta razmaka u istoj bolnici 31. decembra. Grešku su napravile medicinske sestre, koje su slavile Novu godinu. Bebe su dale pogrešnim majkama, i one su odrastale u pogrešnim porodicama.

Iako su majke odmah primijetile da bebe nose benkice koje nisu njihove i koje su im bile nepoznate, njihove sumnje su odagnane mišlju da je samo pomiješana garderoba, odnosno, benkice.

Greška je otkrivena kada su djevojčice imale tri godine. Marinela Alanja (51) došla je u vrtić da preuzme svoju ćerku i primijetila djevojčicu Katerinu, koja je nevjerovatno ličila na njene druge dvije ćerke. Osjećaj joj nije dao mira.

Posmatrala je djevojčicu svakoga dana, a kada je vidjela njenu majku, Žizelu Fodere (47), odmah je se sjetila iz porodilišta.

Postala je jako sumnjičava i 15 dana kasnije uradila je DNA test. Iako je sumnjala, kada su rezultati stigli, bila je šokirana. “Bilo je sve nerealno, činilo se nemogućim”, rekla je.

Kroz DNA test obje porodice su otkrile zapanjujuću istinu. Poslije bolnog saznanja, dvije majke preuzele su sve u svoje ruke..

Inicijalno, majke su bile protiv toga da zamijene djecu i vrate naglo svoju biološku nazad.

“Teško je tek tako odreći se djeteta koje si hranio, odgajao, volio tri godine, iako je riječ o običnoj greški”, kažu.

Složile su se da je najbolje da postepeno urade zamjenu. Da bi olakšale djevojčicama, ali i sebi, Melisa i Katerina su provodile vrijeme sa obje porodice. Kako bi olakšale stvari još više, majke su se dogovorile da djevojčice podignu zajedno i da – žive u istoj kući.

Porodice su ponovo počele da žive zajedno, postepeno se skroz zbližavale. Djevojčice su počele da slave rođendane zajedno, i u školi su sjedjele zajedno.

Sve dok djevojčice nisu napunile 8 godina, ništa im nije rečeno. Tek tada, kada su bile dovoljno velike da shvate da se desila zamjena na rođenju, rečena im je istina.

Djevojčice su priznale tada da se i ne sjećaju perioda iz prve tri godine života. Onu drugu majku, za koju su jedino znale do treće godine, i danas zovu “drugom majkom”.

Još jedna stvar je trebalo da se uradi – njihova imena. Kako bi sve učinili jednostavnijim, svi su se dogovorili da im imena ostanu takva kakva su data i da ih ne mijenjaju.

Mauro Kaporićio, autor filma “Sestre zauvijek” pravljenog za RAI TV, koji će biti emitovan ove nedjelje, rekao je za “The Times”:

“Danas su one kao bliznakinje, više nego sestre. I tu je ta nevjerovatna vrsta ljubavi koja vezuje dvije porodice”.

Izvor: Super žena