“Samo lud čovjek može ovako nešto uraditi” Ovo je mladić koji je natjerao dijasporce da pokupe smeće koje su bacili u rijeku (VIDEO)

– Samo lud čovjek može ovako nešto uraditi. Imam dijete od četiri godine i ne bi tako nešto uradilo. Ali, svako nosi svoju kulturu iz kuće – rekao je Kamišević.

Mirnes Kamišević, Bosanac iz Jelaha, postao je internet zvijezda nakon što je objavljen video u kojem je natjerao stariji bračni par koji živi izvan BiH da pokupi smeće koje su bacili u rijeku Usoru tokom svog odmora u BiH.

Kamišević je za Avaz kazao da je ovaj bračni par iz dijaspore krenuo bježati, ali su ih stigli i počeli snimati.

– Pokupili su smeće. Nažalost, jedna kesa je otišla preduboko pa nisu mogli da je pokupe. Ali što je najveći problem, osobe su iz Njemačke, ne mogu da vjerujem da nisu naučili kulturu u Njemačkoj. Samo lud čovjek može ovako nešto uraditi. Imam dijete od četiri godine i ne bi tako nešto uradilo. Ali, svako nosi svoju kulturu iz kuće – rekao je za Avaz Kamišević.

– Pokupili su smeće. Nažalost, jedna kesa je otišla preduboko pa nisu mogli da je pokupe. Ali što je najveći problem, osobe su iz Njemačke, ne mogu da vjerujem da nisu naučili kulturu u Njemačkoj. Samo lud čovjek može ovako nešto uraditi. Imam dijete od četiri godine i ne bi tako nešto uradilo. Ali, svako nosi svoju kulturu iz kuće – rekao je Kamišević.

POVEZANA VIJEST :

Jedan muškarac odlučio je preuzeti stvari u svoje ruke te ”javnom sramotom” kazniti muškarca i ženu koji su u rijeku Usoru bacili veće količine smeća.

Naime, autor videozapisa je državljane BiH koji žive u Njemačkoj ugledao kako bacaju smeće u korito rijeke Usore te ih je natjerao da ga pokupe.

Kako navodi optuženi dvojac u videozapisu “nisu mogli pronaći kontejner” te su se “nadali da će voda odnijeti smeće”.

Muškarac ih je zaustavio, natjerao da se vrate i pokupe smeće te ga odvezu u najbliži kontejner, a sve to uz snimanje. Kako navodi autor videozapisa odlučio ih je “naučiti pameti” jer ovakvo ponašanje zasigurno ne prakticiraju u Njemačkoj.

AVAZ

Previous post Znate li voziti u kružnom toku: Ova pravila morate poštovati
Next post Ispovijest Bosanca iz Njemačke: Kad dođem u Bosnu nakon tri sata shvatim zašto sam otišao!