Nedelju dana ga napadao medved u divljini Aljaske, spasioci jedva videli SOS znak

Slučaj koji zvuči kao radnja nekog trilera odigrao se na Aljasci. Pripadnici obalske straže spasli su čoveka koji je nedelju dana trpeo napade grizlija u svojoj zabačenoj kolibi u divljini bez ikakve mogućnosti da kontaktira sa spoljnim svetom.

Nedelju dana je trajala njegova agonija, koja se završila kada je iznad njega, pukom srećom, preleteo helikopter obalske straže i spazio natpise na krovu kolibe „SOS” i „Pomozite mi”.

Njujork tajms navodi da je čovek koji ima oko 60 godina boravio sam u rudarskom kampu, udaljenom oko 65 kilometara od zabačenog gradića Noum. Medved ga je iznenada napao i odvukao do reke.

Čovek, koji je bio naoružan pištoljem, uspeo je da pobegne i vrati se u limenu kućicu, ali je medved dolazio po njega i narednih dana.

„Rekao je da se medved vraćao i da zbog toga danima nije spavao“, ispričao je poručnik obalske straže Džered Karbadžal, jedan od pilota helikoptera.

Obalska straža ga je pukom slučajnošću spazila, jer je helikopter promenio kurs kako bi izbegao oblake. Tada su spazili natpise na limenoj kućici i čoveka koji maše belom zastavom.  

RTS.RS