ČUVARKA VELJINIH NAJMRAČNIJIH TAJNI? U telefonu jedne djevojke pronađeno više od 200 fotografija i snimaka mučenja žrtava klana

Djevojka, za koju policija sumnja da je ljubavnica Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, u svojim telefonima čuvala je više od 200 fotografija i snimaka brutalnog mučenja i iživljvavanja nad muškarcima, žrtvama klana koji je on, kako se sumnja, predvodio.

Kako prenose beogradski mediji, kod te djevojke zaplijenjeno je pet mobilnih telefona od kojih je jedan kriptovan, USB memorija i jedan hard disk.

Istražitelji su u njima pronašli čak 189 fotografije, 37 snimaka i 16 audio-zapisa stravičnog mučenja, ali i poruke koje je razmjenjivala sa Veljkom Belivukom, navodi Kurir.

Izvor ovog lista iz istrage kaže da je djevojka pristala da sarađuje sa istražiteljima, kao i da je objasnila sve o odnosu sa Belivukom.

– Sama je čak dala šifre za četiri telefona, ali ne i za peti -navodi izvor iz istrage.

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je 4. februara, a pripadnici se sumnjiče za otmice, ubistva, trgovinu drogom i oružjem, kao i pranje novca.

Prema informacijama iz istrage, na teret im se stavlja najmanje pet ubistava koja su, kako se sumnja, počinili u kući u Ritopeku, a čiji je vlasnik bio jedan od uhapšenih.

Izvor ovog lista navodi da je protiv ove djevojke podnijeta krivična prijava, ali da ona nije osumnjičena da je na bilo koji način učestvovala u otmicama i likvidacijama.

– I ona je imala kriptovani telefon za tajnu komunikaciju. Od pet telefona, istražitelji jedan nisu uspjeli da otvore. Međutim, ono što je pronađeno u ostalim uređajima dovoljno je da ljude koji su na fotografijama pošalje na doživotnu robiju – otkriva on.

Kurir.

Kuća strave

Prema riječima Kurirovog sagovornika, sumnja se da su fotografije mučenja sačinjene u kući u Ritopeku.

Slike na kojima su krv, dijelovi tijela, žrtve vezane lisicama, ali i snimci na kojima se čuju krici i molbe za goli život, samo su dio brutalnog iživljavanja koje su monstrumi snimali, a potom slali i razmjenjivali.

Podsjetimo, tužilaštvu je ostalo još tačno 15 dana podigne optužnicu protiv uhapšenog Belivuka i pripadnika njegovog klana koji su osumnjičeni za pet ubistava.