HOROR U ŠPANIJI: Pronađeno telo devojčice (6) koju je otac vezao za sidro i utopio! Traga se njenom jednogodišnjom sestrom

Telo šestogodišnje devojčice koju je otac oteo od mlađe sestre otkriveno je u vodama oko ostrva Tenerife nakon nekoliko nedelja potrage, što je u petak izazvalo buru emocija među Špancima.

Olivia (6) i njena sestra Ana (1) prijavljene su nestale krajem aprila na Kanarskim ostrvima, zajedno sa ocem od kojeg se majka razvela, rekao je portparol civilne zaštite za AFP.

Dan nakon nestanka pronađeni su čamac i auto sedište njenog oca koje je koristila Ana i započela je policijska potraga.

U četvrtak je na dnu okeana pronađeno telo šestogodišnje Olivije, potvrdio je portparol, a vlasti nastavljaju potragu za Anom i njenim ocem.

Olivijino telo pronađeno je na dubini od 1000 metara u torbi za koju je bilo pričvršćeno sidro čamca njenog oca.

“Ne mogu ni da zamislim bol majki male Ane i Olivije, koje su nestale na Tenerifima, suočene sa strašnim vestima koje smo upravo čuli”, objavio je premijer Pedro Sanchez na Tvitteru u četvrtak uveče.

U Španiji su očevi ili partneri i bivši partneri njihovih majki ubili 39 maloletnika od 2013. godine, pokazuju vladini podaci.

Nekoliko ženskih udruženja pozvalo je na proteste u petak uveče u nekoliko španskih gradova kako bi osudili zločin, kao i povećani broj ubistava žena od početka godine u zemlji.

Kurir.rs/Jutarnji