Dragan je oženio Albanku i doveo je na Goliju: Prva tri meseca je samo plakala, a onda sam shvatio u čemu je problem

Podstaknute neobičnim društvenim pravilima, koja kažu da je velika sramota za ženu da ostane neudata, veliki broj Albanki proteklih godina se odlučuje da sreću potraži van granica svoje zemlje i odlazeći kilometrima daleko od kuća, najčešće se udaju za Srbe.

Tako je Viktorija Vida Jakovljević pre 13 godina odlučila da napusti Skadar i dođe u selo Srednja Reka na Goliji, uda se za Dragana i u potpunosti promeni svoj život.

– Kad sam došla ovde tri meseca sam svaki dan plakala. Znaš kako mi, dođemo u tuđu kuću, nit’ znamo jezik nit’ išta. Znam ja na Albanski sve, ali otkud znam šta je “čaša” – priča Viktorija za “Prvu”.

Dragan dodaje da ni njemu nije bilo lako na samom početku zajedničkog života, ali trud i posvećenost brzo su se isplatili.

– Bilo mi je dosta teško, ali sam gledao da budem što jači psihički i da budem što bolji pedagog za nju, da bih je izvukao i da joj ulijem poverenje – Dragan Jakovljević.

Kada je Vida savladala jezik sve je postalo lakše i brže se uklopila u novu sredinu.

– Meni se sviđa sada Srbija, ja sam navikla i da se smejem i da psujem. Sve to znam odlično! Sve najgore znam da psujem – govori Vida kroz smeh.

Onda je naučila i da kuva srpska tradicionalna jela.

– Znam pite, baklave od orasa, jabučare. Sve to znam – tvrdi ona.

Otkad je Vida došla, Draganova kuća je procvetala, pa ovaj par sada zajednički obavlja sve poslove.

Više idem po pečurke sad, više volim pečurke, ne plaši me i ako dođe mečka neće mene da jede. Jede ove mršave, neće mene – našalila se Viktorija.

Nema dileme da su upravo Albanke sačuvale mnoge srpske seoske škole od zatvaranja što potvrđuje i Dragan, koji nije jedini iz ovog sela koji je oženio Albanku.

– Imam rođaka dole, koji je iste godine tamo otišao, isto se oženio i ima troje dece. Ja bih svima savetovao da se upuste u ovo – zaključuje on.

BLIC.RS

Previous post NEOBIČAN PAR! DEVOJKU TRETIRA KAO PSA A ONA TO OBOŽAVA (VIDEO)
Next post Upoznavanje sa Albankom 3.000 €: Ovo je procedura za ženidbu..