Najveća škrtica: Ima jednu sijalicu u stanu, kuva u mašini za suđe

Svi volimo primijeniti dobar savjet za uštedu novca, ali Stefani Benet dovodi stvari do krajnosti. Ona hoda u mraku između prostorija u stanu, noseći sa sobom sijalicu koju postavlja i pali samo u onoj prostoriji u kojoj će se zadržati da nešto pronađe.

Tvrdi da na taj način samo na struji uštedi oko 60 dolara.

Stefani, osim toga, sakuplja vlakna koja se skupe na dnu bubnja nađu u gumi na vratima mašine za veš i od njih pravi improvizovane pamučne jastučiće, kojima skida lak za nokte i koristi ih za šminkanje.

Umjesto običnog tuša, koristi mornarički princip tuširanja (kod kojeg se potroši puno manje vode, tako što  se najprije nakvasite pod vodom, onda sapunate uz zatvorenu vodu i ponovo ju otvarate da biste se brzo isprali) i koristi baby monitor kako bi svog partnera pod tušem upozorila da je vrijeme da zatvori vodu. 

Njezin mo0mak Patrik Robinson ne razumije način na koji  njegova djevojka živi i kaže da se kod nje nikad ne uspije dobro istuširati. Kaže kako zapravo nikad ne stigne dobro oprati cijelo tijelo, pa se često osjeća kao magarac zato što se ne suprotstavi i ne istušira kako treba, prenosi portal LADbible.

“Stefani ima dobar posao, radi u ljekarskoj ordinaciji. Uštedjela je puno novca, ali ne želi ništa trošiti. Smiješno je to kako živi, ali ja je volim i zato to prihvatam”, kaže Patrik.

I to nije sve. Stefani štedi i na vodi za kuvanje tjestenine, pa istu vodu koristi više puta. Injekcijom precizno mjeri količinu deterženta za veš koji će staviti u veš mašinu.

Kaže da je u stanju maksimalno iskoristiti svaku vrstu hrane i pića u kući, koje čuva u posebnim posudama.

Koliko je predana štednji pokazuje i ova priča: Kad kupuje u supermarketu, Stefani oguli banane prije stavljanja na vagu, kao što grožđe očisti od grančica i izvaže samo bobice.

I ako vam to djeluje bizarno, evo još nekih detalja. Stefanie kuca u mašini za veš, tako da zdjelice čvrsto omota staniolom, kako bi bila sigurna da voda neće prodrijeti u njih, dok se oko toga pere ostalo posuđe. Tako kuva hrenovke, priprema lazanje, ribu i slično, jer joj je to draže nego da troši struju radi pripreme obroka.

(24sata.hr)

Previous post Jednostavnom prevarom zaradio pet miliona funti, a da niko ni dan danas ne zna kako se on zove
Next post Zašto se Atlantski i Tihi okean ne miješaju