U opsežnoj policijskoj akciji lišen slobode berač sa enormnih 1,8 kg gljiva !!!

Danas je u šumama pored Balatuna razbijen lanac krijumčara gljivama!

U opsežnoj akciji MUP-a RS i Specijalne antiterorističke jedinice koja je mjesecima planirana, lišen je slobode vođa kriminalne grupe nakon pružanja otpora. Kod njega je pronađena korpa sa enormnih 1,8 kg gljiva raznih vrsta, što je čak 800 gr više od dozvoljenog. Smatra se da je uhapšeni krijumčario gljive na Zelenu pijacu gdje im se gubi svaki trag. Isto lice se dovodi i u vezu sa nezakonitim sakupljanjem oraha i puževa.

Sama akcija je do detalja isplanirana, čekali su da osumnjičeni napuni korpu da bi krenuli u hapšenje. Ipak, kišovito vrijeme i nepristupačan balatunski teren su doprinijeli da berač uspije pobjeći prema Drini gdje ga je u čamcu uhapsila granična policija.

U detaljnoj istrazi je utvrđeno da su članovi ove kriminalne grupe njegova supruga i troje djece, te su svi lišeni slobode na dalja saslušanja.

U telefonskom razgovoru smo dobili potvrdu iz MUP-a:

Ovo je veliki uspjeh hrabrih policajaca koji nisu marili za svoje živote. Razbijena je kriminalna grupa od pet članova koji su svakodnevno kršili zakon. Od Balatuna do Trnjaka gljiva od njih nije mogla ostati, to sve obra. Pokupše i orase, spuževe, čak i po snjegu odaju šumom i nešto čačkaju ko zna šta.. Morali smo stati u kraj tiraniji.

TESKT JE SATIRIČNOG SADRŽAJA (PREUZET SA STRANICE “BIJELJINANJUZ“), ODNOSI SE NA ODLUKA VLADE REPUBLIKE SRPSKE O NAPLATI “POREZA” OD GRAĐANA KOJI BERU ŠUMSKE PLODOVE . U TEKSTU ISPOD PROČITAJTE O ČEMU SE RADI:

https://topdanas.com/2020/11/27/iz-sume-mozete-donijeti-samo-kilogram-gljiva-sipka-sumskog-voca-ljekovitog-bilja/

Previous post Babo je pojeo 8 kolača, mama je pojela 3 kolača manje! Koliko su kolača pojeli skupa – Odgovor dječaka iz Bosne nasmijao region
Next post Vlasnica se nije htela iseliti iz kuće, sada most ide oko nje (FOTO/VIDEO)