Najzdraviji narod na svijetu

Hunze,najzdraviji narod, su narod koji ima vjerojatno najduži životni vijek – 110 do 120 godina.

Ne obolijevaju od teških bolesti, a zahvaljujući genima zaista dugo izgledaju mladoliko.

Žive na granici Pakistana i Indije pa je to područje prozvano oaza mladosti. Mnogi se bave tajnom njihovog dugovječnog života. Ali, tajna je vjerojatno u njihovom sveukupnom načinu življenja.

Na primjer, kupaju se u ledenoj vodi, čak i na temperaturi od 15 stepeni ispod nule, a žene rađaju čak do 65. godine.

Ljeti jedu sirovo voće i povrće, a zimi konzumiraju proklijale žitarice i ovčji sir. Postoji period kada Hunze ništa ne jedu, a on je poznat kao >gladno proljeće.

Naziv je dobio po tome što je voće tada još uvijek nezrelo, i tada piju isključivo sok od suhe marelice. Period traje od 2 do 4 mjeseca, a u njihovoj historiji se strogo poštuje.

Proteine unose u najmanjim količinama, a dnevno unesu u prosjeku 1.933 kalorija, od kojih je 50 g proteina, 36 g masti i 365 g ugljikohidrata.

Oni koji su živjeli s njima u dolini rijeke Hunze zaključili su da je glavni faktor dugovječnog života zdrava ishrana.

Hunze su narod koji ne oblijeva od raka. Hunze unose mnogo vitamina B-17 koji crpe iz sjemenki marelica od čega prave ulje, a baš se taj vitamin u javnosti često spominje kao odlična zaštita od raka.

Osim ishrane, za dugovječnost Hunza zaslužno je i mnogo kretanja, ali i dobro raspoloženje. Često se smiju.

U knjizi ‘Hunze – ljudi koji ne znaju za bolesti’, R. Bircher je otkrio tajne dugovječnosti Hunza. Prehrana je ključ svega.

Uključuje veliku količinu sirovih namirnica, prirodne proizvode, u prvom redu voće i povrće. Sol koriste minimalno, kao i alkohol i slatkiše, a tijekom godine imaju period gladovanja.

Za svoju tajnu dugovječnosti mještani kažu jednostavno: budi vegetarijanac, stalno radi fizički, uvijek se kreći i ne mijenjaj ritam života, tada ćeš živjeti od 120 do 150 godina.

CRNOPILE.COM

Previous post NIJE SE BRIJAO 15 GODINA! Supruga ga je nagovorila da se sredi! Posle sređivanja pojavio se “drugi čovjek” (VIDEO)
Next post Ovde niko nije umro poslednjih 69 godina – smrt je zakonom zabranjena (FOTO/VIDEO)