Dodik tvrdi da su Srbi u Sarajevu ostavili 50 milijardi KM, evo kako je došao do te brojke

Gostujući na Face TV Dodik je iznio nekoliko interesantnih činjenica.

Kada se tome doda komunalna infrasturktura to je jedna ozbiljna računica.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je „Sarajevo danas bez Srba koji su u tom gradu ostavili 50 milijardi KM, prenosi Srna.

Dodik je naveo da je iz Sarajeva otišlo 150.000 Srba koji su stanove prodali po niskim cijenama. „Mi smo napravili računicu, 150.000 Srba imalo je oko 50.000 stambenih i poslovnih jedinica. Ako je prosjek nekog stana ovdje od 70 kvadrata i nešto 100.000 KM, ostavili su oko 50 milijardi“, rekao je Dodik sinoć za „Face“ televiziju i dodao:

– Kada se tome doda komunalna infrasturktura to je jedna ozbiljna računica. 

Amerikanci neće ovdje ništa uraditi

Amerikanci neće ovdje ništa uraditi, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentarišući tvrdnje kako novi američki predsjednik Džozep Bajden (Joseph Biden) namjerava od BiH napraviti „uspješnu priču“.

– Ako pokušaju nešto ovdje mijenjati, gurnuće BiH u spiralu raspada, kazao je Dodik, gostujući na Face TV.

Pomenuo je i „treći entitet“.

– Ja mislim da će realno biti treći entitet. To je sporazum između Čovića i Izetbegovića koji ja pratim. To su dogovoreno, zato je ovoliki otpor Hrvata kojima je obećano, a sada ne im daju. Natjerali ste Hrvate da naprave hrvatsko-muslimasku federaciju. Dali ste im visoke autonomije u kantonima, pa ste to razorili. Niste završili posao sa Hrvtima – kazao je Dodik.

FACE TV/AVAZ