ŠTA SE OVO DEŠAVA SA PUTINOM?! Ruski predsednik snimljen tokom napada kašlja! (VIDEO)

Poslednjih meseci ostao je u velikoj meri izolovan

Ruski predsednik Vladimir Putin u sredu je tokom video-sastanka imao napad kašlja, što je izazvalo brojne spekulaciju o njegovom zdravlju, posebno u zapadnim medijima, nakon čega je Kremlj demantovao da prvi čovek Ruske Federacije ima zdravstvenih problema.

Ruski predsednik (68) se mučio da završi rečenicu dok je razgovarao sa najvišim zvaničnicima o ‘akutnim finansijskim problemima’ izazvanim virusom kovid-19, piše Dejli mejl i naglašava da je video kasnije montiran tako da je Putinovo kašljanje izgledalo manje ozbiljno u verziji koju je objavila njegova kancelarija.

Državna novinska agencija TASS pitala je Kremlj za Putinovo zdravlje i rečeno im je da je „apsolutno u redu“.

„Predsednik se izvinio i nastavio sastanak gotovo bez pauze“, stoji u saopštenju Kremlja.

Putin je u video-pozivu razgovarao sa svojim ministrom finansija Antonom Siluanovim i drugim visokim zvaničnicima kada je napad kašlja počeo.

Izgovorio je „Oprostite“ i više puta je stavljao desnu ruku na usta dok se trudio da nastavi dalje.

Britanski tabloid spekuliše da, uprkos tome što Rusija ima na raspolaganju dve vakcine – jednu je primila i Putinova ćerka Katerina (34) – on najverovatnije nije primio nijednu.

Poslednjih meseci ostao je u velikoj meri izolovan nakon što je u aprilu bio u kontaktu sa zaraženim lekarima u jednoj moskovskoj klinici.

Espresso.rs