VIDEO: Čim je ušao u Bosnu, biznismen se počeo bahatiti i divljati po cesti!

Kontroverzni biznismen Marinko Zovko iz mjesta Žepče čim je ušao u Bosni i Hercegovinu na svom Instagram profilu objavio je divljačku vožnju po cesti M17.

Na video klipu se jasno vidi kako u svom skupocjenom Mercedesu pravi niz prekršaja, od prestizanja preko pune, preticanja kolone vozila, prestizanja preko saobraćajnog ostrva, nepoštivanje ograničenja brzine u naseljenom području, samo su neki od prekršaja s kojima se Marinko pohvalio na svom profilu.

Ono što ne smije u Srbiji i Hrvatskoj, smije u Bosni i Hercegovini?

On je inače jedan od suvlasnika firme „Zovko Company“, koju je naslijedio od svog oca Ivice Zovka, a pod čijim okriljem je još 15 firmi, uključujući hotel i lanac benzinskih stanica „Zovko Oil“.

Firma se našla u centru skandala 2015. godine, kad je nestala javna zaliha goriva vrijedna 6,4 miliona maraka koja je bila povjerena na čuvanje. To gorivo je bilo namijenjeno stanovništvu za pomoć u slučaju poplava, zemljotresa, rata i drugih nesreća.

Sud je u desetom mjesecu 2011. godine presudio da „Zovko Oil“ mora vratiti gorivo u roku od 30 dana. Međutim, to se nije dogodilo. Na molbu ove firme direkcija im je produžila rok za obnovu rezervi goriva do 23.01.2012., ali ni tada gorivo nije vraćeno.

Nakon toga rukovodstvo firme je obavijestilo Direkciju da nisu u stanju da vrate potrošeno gorivo, pisali su tada mediji.

Osim ovakvih stvari s novcem i naftom, Zovko je u regionu poznat po svom nonšalantnom bahatom ponašanju. Živi na visokoj nozi, vozi skupocjene automobile kojima juri autoputevima, dovodeći sebe i sve oko sebe u opasnost. Poznat je po tome što voli da boravi u društvu starleta, manekenki i drugih atraktivnih djevojaka iz javnog života.

Ipak, ono što čini se najviše voli su skupocjeni automobili i ismijavanje saobraćajne policije na društvenim mrežama.

(Doznajemo.com/Crna Hronika info)