Prnjavorčanina optužili za krađu, odsjekao sebi prste da dokaže nevinost?

Teška optužba da je provalio najprije u pravoslavnu, a potom i u katoličku kapelu, odakle je nestalo novac u iznosu od 20 maraka, bili su okidač za B.P. (46) iz Donjih Vijačana kod Prnjavora, da sjekirom odsječe sebi tri prsta na lijevoj ruci, pišu „Novosti.rs“.

Foto: Image by Pavlofox from Pixabay

Ovaj Prnjavorčanin sve je šokirao kada je, dok su na mjesnom groblju sahranjivali pokojnika, uzeo sjekiru i krenuo sebi da sječe prste. Nakon što je zbrinut na UKC u Banjaluci, on je potom smješten u jednu zdravstvenu ustanovu u Republici Srpskoj, ali motiv zbog kojeg se odlučio za ovaj užas na opelu, ostao je nepoznat, dodaju „Novosti„.

Njemu su navodno izuzetno teško pale optužbe nekih komšija i poznanika da je provalio u crkve.

Komšije ga, kažu, znaju kao „u duši“ vrlo dobrog čovjeka, ali sa izraženim porokom ovisnosti od alkohola. Time je sam sebi najviše štetio. Nakon bračne rastave, od supruge i dvoje djece, on živi sa majkom u Vijačanima, boreći se da preživi nadničarenjem.

B.P. je, dodaje pomenuti portal, do groblja došao na biciklu, sa sjekirom i osjetno pripit. Niko nije ni slutio užasu koji slijedi i da se „čaša gorčine“ kod njega prelila optužbama da je „provalio i u obližnju katoličku kapelu“.

„Čudili smo se zašto sjekirom udara po betonskom koritu, od grobljanske vode. Šokirali smo se kada su počeli da šibaju mlazevi krvi i lete njegovi odsječeni prsti. Svi smo bili u silno zaprepašteni i u panici, pa čak i sami medicinari, u toj borbi da preživi, da sa njim kolima Hitne pomoći nismo se pribrali da pošaljemo barem neki od odsječenih prstiju“, pričaju očevici šokantnog prizora sa sahrane.