Tek što je predstavljen ovaj automobil je naručilo 230.000 kupaca!

Amrička kompanija „Ford“ je proizvodila svoj terenac „bronko“ od 1966. do 1996. godine. I onda je neko odlučio da je vreme da vremešni „bronko“ zameni neko „svežije lice“.

Verujemo da je sada to „odgovorno lice“ shvatilo šta je uradilo. Jer, iako je tek pre nekoliko dana predstavljen „obnovljeni“ model „ford bronko“ kupci su navalili kao da je džabe i naručili 230.000 komada a red se ne smanjuje!

Foto:“Ford“

Zanimljivo je da je „Ford“ najavio prve isporuke tek u proleće 2021. tako da će mnogi kupci sasvim sigurno čekati na isporuku do 2022!

Ovo je retkost u poslednje vreme iako se sećamo da je takva pomama vladala nekada za „sitroenom ajkulom“, u skorije vreme za pojedinim modelima „tesle“, ali ovakva navala na nekog terenca odavno se nije videla.

Ipak, treba reći i da je „Džip“ prošle godine prodao oko 220.000 primeraka „renglera“.
Ako ste mislili da je „bronko“ jeftin, prevarili ste se. Jer, osnovna verzija sa dvoje vrata košta 28.500 dolara a ona sa dvoje vrata plus 30.000 dolara!

Za ovaj SUV jednostavno nema prepreka jer ide i kroz vodu dubline do 85 centimetara.

Ovo vozilo, koje je bilo popularno u drugoj polovini prošlog veka, sada je naravno modernizovano ali su ostali neki stilski detalji koji treba da naglase „istorijsko nasleđe“.

Praviće se više verzija ovog vozila. Od onih sa mekih, pomičnim, tvrdim krovom, sa dvoja, četvoro varata. Čini se da su tu na umu imali rivala, a kažu i najvećeg konkurenta na tržištu „džipa renglera“.

Novi „bronko“ je sposoban da savlda velike uspone, nagibe, ima klirens od 294 mm (najniža udaljenost od tla), a kažu i da je kadar da projezdi kroz vodu duboku 85 centimetara!

U više „civilizovanoj“ varijanti novi „bronko“ će imati dva slabija motora 1,5 litarski „ekobust“ sa tri cilindra i 184 KS, snažniji 2.0 litarski sa četiri cilindra i 250 KS.

Foto:“Ford“

Top verzije imati na raspolaganju motor da četiri cilindra od 2,3 litra radne zapremine i 270 KS, odnosno agregat od 2,7 litara radne zapremine za šest cilindara i 310 KS.
Cena počinje od oko 28.000 dolara

novosti.rs