Našao dvojnika na fotografiji iz 1905.: Sad sam uvjeren da sam imao prošli život

MLADIĆ iz Velike Britanije nemalo se iznenadio kad je na fotografiji iz 1905. godine uočio svog dvojnika.

Michael Koropisz ostao je zbunjen fotografijom za koju je prvo mislio da prikazuje njega, samo da bi uskoro shvatio da datira iz viktorijanskog doba. 

24-godišnjak iz Stockporta kaže kako mu je netko poslao fotografiju na Instagram jer je mislio da se radi o njemu. „Bio sam zapanjen kad sam shvatio da to nisam ja, imamo istu kosu, isti oblik lica, nos i stil odijevanja“, rekao je.

Kako bi se uvjerio da fotografija nije lažna, bacio se u pretragu i otkrio da je nastala prije 115 godina. Na njoj se njegov dvojnik, muškarac u ranim dvadesetim godinama, vidi kako gleda svoju novu ženu.

View this post on Instagram

Waiting for my date under the old oak tree as we agreed. ❤️

A post shared by Michael Koropisz (@michael_koropisz_artist) on

Michael kaže kako je uvijek bio fasciniram viktorijanskom erom, a čak je i svoju garderobu i životni stil posvetio tom dobu. „Sad je to možda zbog mog prošlog života“, kaže. Dodaje kako ga je mnogo ljudi nazvalo putnikom kroz vrijeme, no on ne zna što bi mislio. „To mora biti najbizarnija stvar koju sam vidio, zaista izgleda kao ja.“

Michael se gradom kreće na starinskom biciklu, piše perom i odbija gledati TV, a sad vjeruje da ti interesi potječu iz njegovog prošlog života. „Ne znam ništa o muškarcu s fotografije iz 1905. godine, no po izgledu njegove odjeće rekao bih da je uz Ujedinjenog Kraljevstva ili SAD-a. Prvo me prestrašila takva sličnost jer nikad nisam vidio nešto takvo, ali sad osjećam kao da gledam svoju nedavnu fotografiju, iako to, naravno, nije slučaj. Sad sam uvjeren da sam imao prošli život.“

index.hr