U tragičnoj nesreći na Neretvi stradao mladi sarajevski alpinista Armin Gazić

U nesreći koja se danas dogodila nizvodno od Bunskih kanala u rijeci Neretvi stradao je uspješni bh. alpinista 29-godišnji Armin Gazić, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Gazić je u posljednjih nekoliko mjeseci osim alpinizma bio zaljubljen i u kajak te je često od Jablanice spuštao se prema Mostaru, a današnji događaj završio je tragično.

Screenshoot foto Armin Gazić

Naime, kako Klix.ba saznaje Armin je s dvojicom kolega i danas planirao jedan od spustova kajakom, ali u jednom trenutku došlo je do nesreće. Dvije osobe koje su bile s Arminom uspjele su doći do obale, a njegovo tijelo pronađeno je nekoliko sati poslije.

Armin je u svojoj alpinističkoj karijeri ostvario veoma zapažene rezultate. Nakon teške nesreće prilikom osvajanja Prenja 2014. godine Gazić se vratio na uspješne staze te je s Tomislavom Cvitanušićem osvojio i Denali, dok je dosta ranije u solo usponu osvojio Matterhorn.

Alpinizmom se bavio 18 godina, a i trostruki državni prvak u sportskom penjanju te dobitnik priznanja Sportskog saveza BiH za doprinos i razvoj sporta.

Današnja tragedija šokirala je brojne bh. sportiste i osobe koje su ga poznavale, a više detalja bit će poznato naknadno.

klix.ba