UBIJEN VOĐA NARKO KLANA IZ CRNE GORE

Vođa barskog kriminalnog klana Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni su u Grčkoj, a jedna osoba je ranjena, javljaju crnogorske Vijesti.

Kožar je godinama bio dobro poznat policiji, a nakon pogibije Luke Đurović smatralo se da je preuzeo vođstvo barskom kriminalnom grupom, koja je bliska sa škaljarskim klanom.

U Srbiji je bio poznat kao čovjek od povjerenja vođe zemunskog klana Luke Bojovića i organizator ubistva Slobodana Šaranovića, nakon čije smrti se zahuktao krvavi rat klanova u Srbiji i Crnoj Gori.

Kožar je optuživan za pomaganje u ubistvu policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića. U istom postupku osuđen je na šest godina zatvora zbog bombaškog napada na hotel “Splendid”.

Za ubijenim Hadžićem raspisana je potjernica zbog ubistva jednog od visokorandiranih pripadnika kavačkog klana Davorina Baltića.

Baltić je ubijen u Beogradu 1. januara 2018. dok je “golfom 7” ulazio u garažu zgrade na Vračaru u kojoj je živio.

Njega su tada sačekala dvojica ubica. Srpska policija je šest mjeseci kasnije utvrdila da je Hadžić jedan od ubica.

KO JE BIO ALAN KOŽAR?! Saradnik Luke Bojovića bio je dobro poznato LICE SA POTERNICE! Likvidiran u Grčkoj nakon GODINA SKRIVANJA OD POLICIJE

Kožar je bio godinama unazad vođa najjačeg barskog kriminalnog klana, koji usko sarađuje sa škaljarcima i zemuncima.

Alan Kožar, Foto: Savo Prelević

Crnogorski pravosudni organi tražili su ga međunarodnom poternicom, raspisanom po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije koja se sumnjiči za teška krivična dela.

Prema policijskim podacima, Kožar je bio godinama unazad vođa najjačeg barskog kriminalnog klana, koji usko sarađuje sa škaljarcima i zemuncima.

SDT ga tereti da je 2016. godine organizovao kriminalnu grupu u Baru i Budvi čiji pripadnici su postali Nišlija Milan Dinić i neke i dalje nepoznate osobe, a čiji zadatak je bio da ubiju Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića.

„Da bi se u decembru 2016. godine u Baru okrivljeni Kožar Alan sastao sa Dinić Milanom i istom predao pištolj marke „glok“ i 15 metaka i mobilni telefon marke „blackbarry“ sa sim karticom i dao uputstvo da liši života sada pokojnog Šaranović Slobodana, da bi 24.12.2016. godine Dinić Milan tražio da se sastane sa sada pokojnim Šaranović Slobodanom, kojem je tom prilikom predao navedeni pištolj i mobilni telefon sa sim karticom“, pisalo je u tužilačkim spisima.

Šaranović je ubijen nekoliko meseci kasnije – 11. marta 2017. godine, ispred svog stana u budvanskom naselju Dubovica.

Ubice su crnim BMW-om prišle Šaranoviću s leđa i pucale u njega iz dva različita oružja. Policija je dan kasnije pronašla zapaljen automobil i automatsku pušku, koji su veštačeni.

Prema pisanju domaćih i regionalnih medija, ali i operativnim podacima službi bezbednosti, Kožar je bio čovek od poverenja vođe Zemunskog klana Luke Bojovića.

Porodice Bojović i Šaranović godinama ratuju, a u tom ratu stradalo je više osoba. Ubijeni Slobodan Šaranović teretio se za ubistvo Nikole Bojovića, Lukinog brata. Navodno, to ubistvo naručio je iz osvete zbog ubistva svog brata Branislava.

Luka Bojović bio je u prijateljskim kontaktima sa barskom kriminalnom grupom koju je predvodio stradali Luka Đurović. Upravo Kožar je, prema sumnjama istražitelja, preuzeo taj klan nakon što je Đurović poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Kožaru se sudilo zbog optužbi da je organizovao postavljanje eksplozivne naprave ispod auta policijskog oficira u Baru Ivana Đokovića.

Izdržao je kaznu zatvora od šest godina i deset mjeseci, na koju je osuđen zbog podmetanja tri eksplozije na gradilište hotela „Splendid“ u Bečićima i pokušaja iznude od biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika hotela. Blizak prijatelj Kožara, Baranin Zijad Nurković (24) ranjen je prošle godine u Malagi, naočigled supruge i dvogodišnje ćerke.

Nurković je nakon što je pogođen u glavu prebačen u bolnicu, ali je preminuo.

vijesti.me / Pink.rs