Uhapšena pevačica Romana nakon prevare sa bankomatima!

Izvor: telegraf.rs

Dvoje srpskih turista uhapšeno je u Australiji zbog korišćenja sofiticiranog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice i oni su osuđeni na 14 i 12 meseci zatvora.

Pevačica Romana Panić (45) i agent za prodaju nekretnina Filip Mrkajić (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu.

Foto instagram romana_panic

Oni su u Australiji boravili kao turisti gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da „napune svoje novčanike“, izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit, navodi news.com.au.

Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba.

Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana P. za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor; Filip M. 14 meseci, s pravom puštanja na uslovnu kaznu posle tri meseca, Romana P. 12 meseci, s pravom puštanja na uslovno posle dva meseca služenja zatvorske kazne.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Policajci su otkrili da je Filip M. najpre izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i sa hirurškom maskom postavio uređaje.

Sudija Smit oceni je da je ceopostupak bio veoma sofisticirano osmišljen i da je ceo sistem omogućio Filipu M. i Romani P. da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate.

Oni su na presude podneli žalbe, ali su one odbijene.

telegraf.rs