Šokantan video štiže iz Amerike, iz grada Bruklina gdje policija sa dva auta gazi demonstrante

Kada je u pitanju demokratija u raznim državama svijeta američki političari su najglasniji da se građanima treba omogućiti da iskažu nezadovoljstvo i svi redom podržavaju proteste širom svijeta. Međutim kada se kod njih desi „demokratija“ onda su za američke političare odjednom ljuti i ogorčeni građani postali „nasilnici“, „kriminalci“ „pobunjenici“ i sve samo ne „građani koji iskazuju nezadovoljstvo“.

Već peti dan ne smiruju se tenzije u gradovima širom SAD, a vlada i lokalne zajednice su već proglasile policijski sat u 30 gradova, kako bi se pokušalo smiriti protestante koji negoduju zbog brutalnog ubista jednog afroamerikanca od strane lokalne policije.

Policajac je 8 minuta koljenom držao pritisnu vrat afroamerikancu Džoržu Flojdu i tako ga ugušio. Ovo ubistvo je bio povod za masovne proteste, ali policija umjesto da smiruje situaciju svojim akcijama protiv demonstranata samo još više podiže tenzije.

Na sledećem video snimku koji nam stiže iz Baltimora vidi se brutalnost policije prema demonstrantima , što će vjerovatno izazavati još veće tenzije i sukobe sa policijom. Pogledajte snimak:

Шокантан видео стиже из Америке, из града Бруклина, гдје су два полицајца аутима прегазила демонстранте

Geplaatst door Република Српска op Zondag 31 mei 2020

Pogledajte brutalnost američke policije na sledećem snimku od 2. 30 minuta.

TD/Twitter