SNIMCI BRUTALNOSTI AMERIČKE POLICIJE PREMA GRAĐANIM KOJI PROTESTUJU

Poslednjih nekoliko dana u Sjedinjenim Američkim Državama ne prestaju protesti koji su nastali zbog brutalnog ubistva jednog afroemarikanca. Svaki dan situacija je sve gora i gora, a sve veći broj ljudi je na ulicama i protesti se šire na sve više gradova.

Ono što je interesantno je da svakodnevno možemo da vidimo veliki broj snimaka brutalnosti američkih snaga reda (policija, nacionalna garda) prema građanima koji izražavaju nezadovoljstvo.

Foto: protesti u SAD (screenshoot Facebook)

S obzirom da je Amerika „kolijevka demokratije“ (tako bar oni sebe nazivaju) ovi snimci ih demantuju i pokazuju da ni kod njih nema istinske demokratije i mirnog izražavanja protesta bez upotrebe sile policije. Pogledajte snimke pa sami procijenite da li je sve ovo demokratski i da li je ovo u skladu sa pravilima i propisima.

Na snimku ispod pogledajte kako su „upucali“ jednu ženu koja je na najmirniji mogući način stala ispred korodona policije. Nikakvog razloga nije bilo da se upotrijebi ova vrsta sile.

Na sledećem snimku povrijeđeno je dijete ili tinejdžer koga iznose iz mase koja protestvuje. Nije poznato čime je povrijeđeno dijete.

Još jedna snimak kako se policija ophodi prema građanima koji mirno protestvuju :

Na protesima u Sijetlu policijske snage su upotrijebile „biber sprej“ i isprskali jedno dijete , pogledajte video:

Još snimaka na kojima se vidi kako policija postupa sa protestantima i građanima :

US Police Repression Against Protesters

Over 1,500+ arrested, hundreds injured and 8 deaths after 4 days of protests. Isn't this what a police state looks like?

Geplaatst door Redfish op Zondag 31 mei 2020

Predsjednik SAD Donald Tramp je izjavio da će da smiriti proteste i to na način da će ako treba upotrijebiti i vojsku. Za sada vojsa nije angažovana, ali ukoliko se to desi posljedice mogu biti nesagledive jer je veoma teško predvidjeti kako će građani koji su već veoma ljuti zbog brutalnosti policije i Nacionalne garde reagovati ako se vojska pojavi na ulicama američkih gradova.

TD/TWITTER/FACEBOOK

POGLEDAJTE JOŠ: