RT: (VIDEO) Nasmijani pljačkaši opustošili prodavnicu „Najk” u Čikagu za minut

Foto: © Twitter / @RT

Poruka za jedinstvo koju je saopštila kompanija „Najki“ nije sprečila da jedna od njenih značajnih prodavnica u Čikagu bude opljačkana tokom tekućih protesta zbog ubistva Džordža Flojda od strane policije u Minesoti.

„Najk“ je bio među nekoliko međunarodnih konglomerata koji su objavili poruku na Tviteru u kojoj se poziva na jedinstvo u znak podrške pokojnom Flojdu.Međutim, ne čini se da su demonstranti u Čikagu primili poruku glasno i jasno nakon što je u neredima uništena i opljačkana vodeća prodavnica u aveniji Mičigen.

Nerede su osudili mnogi koji kažu da razumeju i podržavaju prava građana da protestuju zbog toga što smatraju da policija pristrasno postupa, ali da je poruka u potpunosti potkopana nasiljem koje ponekad dolazi sa njom.

Prema izveštajima lokalnih medija, skoro sve prodavnice na popularnom mestu u Čikagu bile su na neki način oštećene, pri čemu su popularni brendovi poput „Zare“, „Volgrins“ i drugih bili na meti pljačkaša.

Pored toga, nekoliko policijskih automobila takođe je uništeno u sukobima vlasti i demonstranata. U gradu je uveden policijski čas koji počinje u 21.00, a završava u 6 ujutro.“Da budem jasan, i ja sam nekada bio na protestima, ali ni ja, niti bilo ko sa kim sam bio, nije video potrebu za nošenjem oružja da bismo podigli glas i izrazili svoja prava po Prvom amandmanu. Kada se vi ili bilo ko drugi ponaša na ovaj način, svi gubimo“, rekao je gradonačelnik Čikaga, Lori Lajtfut.

Izvor :Восток / РТ