U NOTESU OSVANULA IMENA DRŽAVNIH FUNKCIONERA I TAJKUNA IZ CRNE GORE Milovi ljudi se tresu zbog Tijane Ajfon!

– Milovim političarima se sada tresu gaće jer su u Tijaninom notesu uredno zabeležena njihova imena, telefoni, cenovnici i datumi korišćenja seksualnih usluga. Ako ta imena isplivaju u javnost, ne piše im se dobro – kaže sagovornik iz istrage.

Božidar Spasić, bivši funkcioner Državne bezbednosti navodi da je veoma opasno što su Tijana i još nekolicina privedenih devojaka u vrlo organizovanom poslu.

– U našem regionu su mnogo puta otvarani spiskovi sa poznatim imenima, pa čak i sa najvišim državnim funkcionerima. Podsećam da se uz ime jednog aktuelnog predsednika u regionu pominjala emotivna veza s jednom srpskom pevačicom. Međutim, političari i tajkuni unapred imaju pripremljen alibi – da nisu znali za neke bahanalije ili da su samo pozvani na žurku, a nikome nisu čiste ruke – objašnjava Spasić.

Tijana Ajfon, Foto: printscreen

On ističe da su Tijana ili devojke kao ona idealan mamac za smeštanje protivnicima.

– Tijana je otvorila jednu mobilnu javnu kuću. Na Zapadu imaju te kuće u koje se ulazi i plaća, a drži ih neko iz mafijaških redova. Ona ide po tim takozvanim žurkama i naručenim bahanalijama, koji se organizuju za određene ljude. U tom miljeu nisu samo kriminalci već su u igrama i raznorazni političari i novopečeni biznismeni. Službe takve prostiitutke koriste kao mamac za ucenjivanje političara ili ličnosti od interesa za tajne policije i vrbovanje za saradnju sa njima. Indikativno je da su neke od njih mamac za ubiistva u kriminalnim krugovima. Budu pokretne mete, sede pored tipovane žrtve ili je namame atentatorima – ističe Spasić i dodaje:

Posebno je interesantno da imamo makroe viskog kalibra, da kada prostiitutke nisu same organizovane, oni organizuju posao. U potpunosti je razrađen taj celokupni sistem. Najgora varijanta je ako se same organizuju. Ili same rade ili ih drži mafija. Nije jasno da li Tijana sama radi ili iza nje stoji neka kriminalna grupa ili tajna policija. U ovom slučaju u Bijeljini je sve praćeno i pale su važne face iz kriminalnog miljea, ali i poznate ličnosti.

Cenovnik usluga

Tijana, prema rečima upućenih, za dan zaradi 700 evra, a za jednu noć oko 500, u zavisnosti od toga da li je posao van granica Srbije i da li u njemu učestvuje više devojaka i muškaraca.

– Ukoliko je u Crnoj Gori sedam dana, onda naplati 2.250 evra za celu nedelju, ali zahteva smeštaj i transport na višem nivou, kao i sitne poklone i večere tokom boravka. Od poklona prihvata sve: od zlata i skupih torbi, preko cipela, do telefona – rekao je izvor za medije.

On naglašava da je jako teško dokazati da li su se Tijana i devojke bavile prostitucijom.

– Klijenti o tome sigurno neće da pričaju. Kada se govori o prostituciji, udruženo je više krivičnih dela: prostitucija, oružje, dro*ga, kradeni automobili. Problem je koje će tužilac krivično delo da izvuče. Ranije su prostiitutke prekršajno kažnjavane. Išle su u Padinsku Skelu i kopale krompir – zaključuje Spasić.

IZVOR: espresso.rs