Travnička policija zaustavila Audi Q7, vozač se oprostio od vozila čim je predao papire …

Vozač Audija Q7 ostao bez vozila, dužan je bio preko 55.000 KM

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu, kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona

Pripadnici Policijske stanice Travnik jučer su kontrolisali Audi Q7, kojim je upravljao P. S. (27) iz Trnova, prilikom čega je utvrđeno da je na ime neplaćenih kazni državi dužan čak 55.095 KM.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona, P. S. je višestruku povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja.

Nesavjesnom vozaču je oduzeto vozilo.

Ilustracija

– Pripadnici MUP-a SBK, pored aktivnosti koje provode u vezi pandemije koronavirusa, kontinuirano provode pojačane mjere i radnje koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja. Između ostalog, cilj navedenih mjera i radnji jeste smanjenje broja saobraćajnih prekršaja, koje učesnici u saobraćaju čine po raznim osnovama. Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli vozača koji su višestruki povratnici u činjenju saobraćajnih prekršaja, čiji iznos neplaćenih novčanih kazni se utvrđuje uvidom u ROF bazu. U takvim slučajevima, vozila se oduzimaju kao sredstvo izvršenja prekršaja, kako bi se takvi vozači spriječili u daljnjem činjenju prekršaja.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu, kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona.

Građani su na društvenim mrežama pohvalili ovaj potez policije :

„Bravo za policiju tako se radi svugdje u svijetu. Ako ne izmiris kaznu u odredjenom roku auto ide na aukciju i policija izda nove papire novom vlasniku vozila bar je tako ovde gdje ja zivim…“ rekao je Fikret.

„Svaka čast, tako treba. dosta je bahaćenja pojedinaca„- napisla je Jagoda.

„Treba svim duznicima koji nakom 30 dana nisu platili kazne , privremeno oduzet vozilo do izmirenja duga sa normalnom kamatom od 3-5% plus naknadom oduzimanja i skladistenja vozila. Dalje treba uvesti u svaku opcinu 2-3 civilna policijska vozila koja bi ucestvovala u redovnom saobracaju i kaznjavala one kojo se ne pridrzavaju propisa. Mislim da bi to dovelo do odredjenog poboljsanja gulture saobracaja „- napisao je Selver.

Tekst preuzet od : Fokus.ba