Tukao grad u obliku korona virusa (VIDEO): Panika među građanima, stručnjaci imaju objašnjenje

Društvene mreže bile su preplavljene fotografijama “čudnog grada” u Meksiku.

Građani Montemorelosa u Meksiku ostali su u čudu kada su otkrili da je na tom području padao grad koji oblikom podseća na korona virus.Društvene mreže bile su preplavljene fotografijama “čudnog grada”, a odmah su počele da kruže teorije zavere o tome kako se to dogodilo.

Jedna od zastupljenijih teorija je te da je ovo sve Božji znak i da ovim činom “podseća ljude da ostanu u kućama” pošto se zemlja nalazi pred snažnim talasom širenja koronavirusa. Neki, pak, smatraju da je ovo “subliminalna poruka našeg tvorca”.

Meteorolog i konsultat pri Svetskoj meteorološkoj organizaciji Hoze Migel Vinas opovrgao je novonastale teorije, rekavši da je grad izgledao “sasvim normalno”.- Unutar oluje grad dobija sferični oblik i akumulira slojeve leda na vrhu. Tokom snažnih oluja, kada grad postane prilično krupan, većina njih se spoji i udaraju jedni u druge, što utiče na stvaranje šiljaka od leda – istakao je Vinas, a prenosi „Dejli mejl„.

– Stoga, ono što padne na zemlju su spljošteni ledeni diskovi koji su nastali od snažnih udaraca i spajanjem sa gradom različitih veličina, što utiče da imaju oblik zvezda – dodao je on.Ipak, ovo građane nije umirilo, s obzirom na to da je u toj državi 54.346 osoba zaraženo koronavirusom, dok je 5.666 preminulo.

Telegraf.rs (M.LJ.)