Princ Hari doživio nervni slom, hitno prevezen u psihijatrijsku kliniku

Prema pisanju stranih medija, britanski princ Hari doživio je nervni slom i hitno je prevezen u psihijatrijsku kliniku.

Princu Hariju se, piše magazin „Gloub“, stanje pogoršavalo godinama, pogotovo nakon što je proveo 10 godina služeći u vojsci, a kap koja je prelila čašu bila je odvajanje od kraljevske porodice i vrlo težak potez koji je donio kako bi zaštitio suprugu Megan od britanske javnosti i medija koji joj nisu bili naklonjeni.

I sam je u jednom trenu priznao kako ne želi da se njegovoj supruzi desi ono što se dogodilo njegovoj majci, prenosi Blic.

Hari i Megan

„Hari je sam priznao da ne može da vjeruje koliko mu se život promijenio i izokrenuo naglavačke. Megan ga je prisilila da odbaci svoju porodicu, prijatelje kako bi ona mogla da slijedi svoj san da postane holivudska glumica – ali to se pretvorilo u njegovu najgoru noćnu moru“, rekao je izvor, prenosi hrvatski „Stori“.

Dodao je kako se princ Hari osjeća izgubljeno i usamljeno jer u Los Anđelesu nema prijatelje.

„Jedini ljudi koje vide su zvijezde s A liste s kojima se Megan sprijateljila kako bi pokrenula svoju karijeru i postala superzvijezda“, rekao je i opisao kako je došlo do Harijevog nervnog sloma.

„Princ i Megan su se svađali u vezi s tim kako će izgledati njihov život u SAD kad se završe mjere karantina, što ga je dovelo do tačke pucanja. Završio je u obližnjoj klinici za liječenje mentalnih bolesti. Čuo sam da boluje od PTSP-a, koji je prouzrokovala smrt njegove majke, a sadašnja situacija i trauma zbog odvajanja od kraljevske porodice mu je to pogoršala“, rekao je izvor, a prenosi Sputniknews.com.