ŽELITE LI DA SAZNATE GDJE SVE ŽIVE I KOLIKO LJUDI SA VAŠIM IMENOM ILI PREZIMENOM IMA?

U vrijeme interneta i savremnih tehnologija veoma lako je pronaći veliki broj podataka, a vjerujemo da je većina od vas pokušala pronaći porijeklo svoga prezimena i mjesta u kojim žive vaši bliži i dalji rođaci i prezimenjaci.

Na linku ispod možete pokušati da pronađete gdje sve žive vaši „prezimenjaci“ , dovoljno je samo ukucati svoje prezime i prikazat će vam se mapa sa državama i brojem „vaših prezimenjaka“.

KLIKOM OVDE ILI NA FOTO ISPOD – OTVORIT ĆE VAM SE STRANICA „FOREBEARS“ NA KOJOJ TREBATE UKUCATI TRAŽENO PREZIME :

Prilikom kucanja prezimena pokušajte sa slovima č, ć, dž, š ili bez „kvačica“ „c“,“s“, „dz“ i slično, da biste dobili više rezultata.

Vjerujemo da će vas rezultati iznenaditi, jer nekih prezimena ima širom svijeta, a do sada to niste znali.

Kada dobijete rezultate broja prezimenjaka , spustite se naniže na web stranici pa ćete pronaći i mapu sa rasporedom pronađenog prezimena u svijetu :

Na istoj web stranici možete izvršiti isti pretragu i „po imenu“ , pokušajte i to pa pogledajte gdje sve žive vaši imenjaci. Mi smo na primjer uzeli za pretraživanje prezime „Savić“ i evo razultata : (KLIKNITE NA FOTO ISPOD ZA PRETRAGU)

Nakon pretrage“po imenu“ listanjem stranice prema dnu pronaći ćete još podataka koji se odnose na traženo prezime.

Na stranici na kojoj stre pronašli ime možete da pogledate-pronađete još mnogo interesatnih podataka o imenima, prezimenima mjestima i gradovima širom svijeta. Za više opcije otvorite „meni“na stranici i biratje šta želite da pretražujete . Kao što vidite možete da izaberete i jezik pretrage.

Foto (screenshot meni opcije za mobilne telefone)

Nadamo se da ste pronašli interesantnih podataka o vašem prezimenu imenu ili mjestu u kome živite. Web stranica na kojoj ste vršili pretraživanja ima mnogo opcija i mnogo raznih kriterijuma za pretragu pa ako vas interesuje možete da je istražite i pokušate pronaći još zanimljivih činjenica i podataka.

Top danas