Kupio ostrvo za 10 000 funti, šeik mu nudio 50 miliona dolara da ga proda, a on odbio ponudu

Brendon Grimshav bio je 49-godišnji urednik novina kada je učinio ono što drugi rade samo u snu: kupio je napušteno ostrvo u Indijskom okeanu koje je došlo zajedno sa glasinama o zakopanom gusarskom blagu.

Brendon Grimshav je bio urednik novina u svojim tridesetima kada je radio ono što drugi rade samo u snu: Kupio je napušteno ostrvo u Indijskom okeanu koje je došlo uporedo sa glasinama o zakopanom gusarskom blagu.

Brandon Grimshav kupio je maleno nenaseljeno ostrvo na Sejšelima za 10.000 funti, kada je imao manje od četrdeset godina.

Želio sam da kupim ostrvo. Ne mogu da vam kažem zašto ”, rekao je u intervjuu za Radio Novi Zeland. “Nikad nisam imao osećaj da želim da kupim parcelu zemlje na većim ostrvima.”

Njegovi prethodni napori da kupi jedno od stotina ostrva arhipelaga nisu uspjeli , ali kada je došao do informacija da je ostrvo u ponudi za prodaju odmah je krenuo tamo. “Čim sam stigao na ostrvo, odmah sam znao da ću ga kupiti”. Nakon prijateljskog razgovora sa vlasnicima dogovor je sklopljen četiri minuta prije ponoći.

“Rekao sam sebi” Bože moj, šta si učinio? “Rekao je on za Radio Novi Zeland.

U intervjuima je ostrvo opisao kao “neprobojni grm s malo znakova faune”. Za dolazak s jedne na drugu stranu bilo je potrebno kupanje ili veslanje.

Prvi izazov bilo je prosijcanje staze kroz gušto žbunje i drveće, i teko onda je mogao tačno da vidi šta ostrvo može da ponudi i šta treba učiniti.

Brendon i Rene lafonten

Od tada, i uz pomoć lokalnog čoveka Reni Lafortena kojeg je angažovao da mu pomogne, zasadili su 16.000 stabala, privukli hiljade ptica i usput su njegovali uspešnu zajednicu divovskih kornjača, od kojih nijedna nije bila u blizini kada je prvi put kupio ostrvo. zajedno su napravilii oko 5 kilomatara staza na ostrvu.

Dok je pravio staze koje su presijecale ostrvo, zajedno sa Renijem, Brendon je započeo opremanje svog novog doma. Dok je Reni na ostrvo dolazio samo periodično, Brandon je živio na njemu decenijama, ne odlazeći nigde. Potpuno sam.

Rene Laforten je preminuo 2007. godine, u 81 godini života, i Brandon je ostao sam.

Brendon u dobokoj starosti na svome ostrvu

Ostrvo je privuklo oko 2.000 novih vrsta ptica i više od stotinu džinovskih kornjača koje su u ostatku sveta, uključujući i Sejšele, već bile na ivici izumiranja.

Zahvaljujući naporima Grimshav-a, na nekada napuštenom ostrvu sada živi dvije trećine faune Sejšela.

Prije nekoliko godina, princ Saudijske Arabije ponudio je Brandonu Grimshavu za ostrvo 50 miliona dolara, ali Robinson je to odbio uz reči:

“Ne želim da ostrvo postane omiljeno odredište za odmor bogatih. Bolje neka to bude Nacionalni park u kome svi mogu da uživaju.”

I uspio je u tome jer je ostrvo 2008. godine, zaista proglašeno Nacionalnim parkom.

Brandon Grimshav je preminuo 10 jula 2012. godine, a njegovo ostrvo stavljeno je pod zaštitu države.

MJesto gdje je vlasnik sahranjen

Što se tiče glasina sahranjenog blaga, on ga još nije pronašao.

Pogledajte foto galeriju Brendonovog ostrava : link http://tiny.cc/7dp1nz

Topdanas.com

Previous post KO OVDJE IMA PRVENSTVO PROLAZA? Raskrsnica koju mnogi ne znaju riješiti
Next post Marko se vratio iz Nemačke direktno na selo! Mesečno je izlazio 2800 eura primanja no ipak se odlučio vratiti nazad kući i čuvati stoku!