KO OVDJE IMA PRVENSTVO PROLAZA? Raskrsnica koju mnogi ne znaju riješiti

Čuveni njemački automobilski klub ADAC već više od 100 godina je posvećen radu i edukaciji na poboljšanju bezbjednosti u saobaćaju.

To je, inače, najveći automobilski klub u Evropi, koji okuplja 18 miliona članova, a takođe i najveći moto klub, u koji je učlanjeno oko 1,5 milion motociklista.

Na svojoj Facebook stranici ADAC stalno objavljuje zadatke iz saobraćajnih testova, ostavljajući svojim pratiocima da ponude rješenje. Pogledajte dobro ovu sliku, pa odgovorite kojim redom vozila u raskrsnici treba da se kreću?

Ako niste sigurni, možete pogledati tačne odgovore u tekstu ispod.

A SADA POGLEDAJTE RJEŠENJE:

Kroz raskrsnicu prvi prolazi crveni automobil, zbog toga što on ostaje na putu sa pravom prvenstva prolaza. Za njim prolazi žuti kamion, budući da dolazi sa puta sa pravom prvenstva prolaza na put bez pravom prvenstva.

I plavi i zeleni autombil se nalaze na putu nižeg prioriteta i uključuju se na put sa pravom prvenstva prolaza, pa se na njih primjenjuje pravilo desne strane. Zbog toga, pri prolazi plavi, a za njim zeleni automobil. Plavi za razliku od zelenog, ne mijenja pravac kretanja.

Previous post Mozgalica za najinteligentnije: Na slici je 26 greški, vidite li vi ijednu?
Next post Kupio ostrvo za 10 000 funti, šeik mu nudio 50 miliona dolara da ga proda, a on odbio ponudu