Manekenka nakon 60 dana i dalje pozitivna na koronavirus

Bjanka Dobriju, rumunska manekenka koja trenutno živi i radi u Bolonji i posle 60 dana pozitivna je na Covid-19.I

Manekenka Bianca Dobroiu (23) pozitivna je na koronavirus i 60 dana nakon što se prvi put testirala.

Ona je jedna je od prvih u svojoj regiji kojima je dijagnosticiran virus. Hospitalizovana je u bolnici Sant’Orsola u Bolonji, 28. veljače s povišenom temperaturom.

Puštena je iz bolnice na kućno liječenje 6. marta joj je izrečena mjera samoizolacije jer su se u bolnici zadržavali samo teški slučajevi oboljenja od koronavirusa. Bianca se nastavila redovno testirati te je nakon četiri pozitivna rezultata uslijedio jedan nejasan. Šesti test koji je napravila prošle sedmice također je bio pozitivan.

„Pacijentica se dobro osjeća, no i dalje su njeni testovi pozitivni na koronavirus. Pažljivo proučavamo njen slučaj. Nitko drugi u Italiji nije imao pozitivan test toliko dugo. Rezultati su obično negativni nakon četiri sedmice“, rekao je stručnjak za infekcije.

Bianca tvrdi da nema nikakvih simptoma, pa zato nije previše zabrinuta zbog pozitivnih rezultata testova. Ističe da se raduje šetnji na svježem zraku. Ona se trenutno nalazi u samoizolaciji sa svojoj majkom čiji je test na koronavirus tri puta bio negativan.