Amerika prestigla Kinu i postala država sa najvećim brojem zaraženih koronavirusom

Sjedinjene Američke Države su prestigle Kinu na prvom mjestu po broju osoba zaraženih koronavirusom. U Sjedinjenim Američkim Državama danas je registrovano 13.073 novooboljelih, te je ukupno do sada zabilježeno 81.384 slučajeva zaraze koronavirusom, te su na taj način Amerikanci postali najviše pogođeni pandemijom koja je i potekla iz Kine.

U Kini, zemlji u kojoj su zabilježeni prvi slučajevi zaraze koronavirusom krajem prošle godine, ukupno je zaraženo 81.285 ljudi.

I dok su se Kinezi izborili sa virusom, te je broj novozaraženih iz dana u dan sve manji, u SAD-u, Italiji i Španiji situacija je najkritičnija.

Uskoro će i Italija, koja je trenutno na 62.013 slučaja zaraze, a mogla bi i Španija (56.197) prestići Kinu na listi zemalja koje su najviše pogođene pandemijom koronavirusa.

Alisa Milano poručila Trampu da svoje hotele pretvori u bolnice

Glumica se oglasila na Twitteru .

Alisa Milano (Alyssa) pozvala je američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) da svoje njujorške hotele pretvori u bolnice za pomoći zbog pandemije koronavirusa. 

Glumica se oglasila na svom Twitter profilu i zatražila da Tramp pretvori svoje zgrade u medicinske ustanove.

– Tramp je vlasnik koliko hotela u SAD-u? A koliko posebno u Njujorku? Trebao bi ponuditi da ih pretvore u bolnice dok se ne završi ova pandemija. Trebamo krevete. On ih ima – napisala je na društvenoj mreži. 

Tramp posjeduje sedam nekretnina širom Njujorka, uključujući: „Trump International Hotel & Tower New York“, „Trump Tower“, „Trump Palace“, „Trump Park Avenue“, „Trump Place“, „Trump Parc“ i historijsku zgradu „610 Park Avenue

KLIX.BA/ AVAZ.BA/TWITTER