KONVOJ RUSKE VOJSKE NA PUTU ZA BERGAMO- ITALIJA (VIDEO, FOTO)

Ruske vazdušne snage poslale su u Italiju 15. aviona u kojima je jednim dijelom oprema i humanitarna pomoć, a jedan dio čine vojnici i oprema za pružanje pomoći toj zemlji u borbi sa korona virusom, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Nakon slijetanja aviona sa opremom i ljudstvom , konvoj sa vojnom pomoći uputio se u Bergamo, gde bi ruski virolozi i epidemiolozi trebalo da započnu misiju u Italiji, prenosi Tass.

Ruska vojska na putu za Bergamo (Italija)

Ruski avioni slijeću u vojnu bazu italijanskih vazdušnih snagaa u bazu Pratika di Mare udaljenu 30 kilometara od Rima“ odakle se upućuju na zadatak.

U tim avionima su oprema za dezinfekciju transportnih vozila i medicinska oprema.

Vojni mobilni kompleks koji je transportovan u Italiju uključuje : kompleks za analizu i dijagnostiku, visoko-performansnu opremu za dezinfekciju, i specijalnu opremu za pružanje kvalifikovane pomoći teškim pacijentima koji pate od koronavirusa.

Prošle subote ruski predsednik Vladimir Putin i italijanski premijer Đuzepe Konte telefonom su dogovorili pomoć Italiji, a od 22. do 23. marta osam mobilnih brigada je stiglo u Italiju u 15 aviona.

Ruska vojska na putu za Bergamo (Italija)
Ruska vojska na putu za Bergamo (Italija)
Ruska vojska na putu za Bergamo (Italija)

Na društvenim mrežama danas moglo se vidjeti mnogo fotografija i video snimaka kretanja ruskog konvoja na putu prema Bergamu. Po dolasku u Bergamo ruski virolozi i epidemiolozi trebalo da sa italijanskim kolegama da započnu misiju u Italiji.

Ono što je donedavno bilo nezamislivo, danas se dešava, ruska vojska se kreće teritorijom jedne NATO članice i to sa najhumanijim zadatkom, spašavanje života. Ono što im mi možemo poželjeti je da što prije završe posao i da se Italija i sama Evropa vrati normalnom životu.

topdanas.com

SNIMAK KOJI JE ZABAVIO REGIJU :