(VIDEO SNIMCI) MIGRANTI DOLAZE NA RAZNE NAČINE DO GRANICE

OVO JE JEDAN OD SNIMAKA SA GRČKO-TURSKE GRANICE GDJE SE MOŽE VIDJETI I ČUTI KAKO NEPOZNATO LICE (PO GOVORU TURČIN) GALAMI I FORSIRA MIGRANTE DA SE KREĆU PREMA GRANICI I DA ZAJEDNIČKI KRENU U PROBIJANJE . (POGLEDAJTE PA SAMI OCIJENITE )

Na mnogim snimcima sa terena se vidi prisustvo Turske vojske, taksista, autobusa kojim se migranti dovlače do same granice, te im se pruža podrška i pomoć kako bi što lakše došli do granice Evropske unije. Možemo zaklučiti da je Erdogan isplanirao ovu „invaziju“ kako bi izvršio pritisak na Evropsku uniju i svjetsku javnost, te kako bi se skrenula pažnja sa rata u Idlibu u Siriji gdje je turska vojska otpočela akciju pomoći umjerenim pobunjenicima koji se bore protiv regularnih sirijskih snaga.

Ovo je snmak kako se migranti prevoze vozom do same granice sa Grčkom .

Na sledećem snimku se može vidjeti migrant kako u ruci drži makaze za sječenje žice. Odakle migrantima-izbjeglicama makaze za sječenje žice? Migranti razgovaraju „krozžicu“ sa grčkim policajcima i govore im da žele u Njemačku ili Holandiju.

Ovaj migrant objašnjava da su ga danas pustili iz zatvora gdje je proveo mjesec dana, kaže da želi u Evropu da ima bolji život. Snimatelj ga pita“kako ste stigli do granice?“ , a migrant odgovora “ policija nas je dovde dovela i rekli su nam da je granica (kapija) otvorena“ …..

Prevoz migranata autobusima , još jedan dokaz da je sve dobro organizovano od strane Turske vlade.

topdanas.com