SIRIJSKA VOJSKA BLOKIRALA AMERIČKI KONVOJ! DALJE NEĆETE MOĆI! UMALO ESKALIRAO VELIKI SUKOB! – VIDEO

Sirijska arapska armija (SAA) nedavno je blokirala američku vojnu patrolu da prođe kroz jedan od njenih kontrolnih punktova u pokrajini Al-Hasakah, saznao je Al-Masdar iz izvora na severoistoku Sirije.

Prema izvoru, Sirijska arapska vojska blokirala je američku vojnu patrolu koja je pokušavala da prođe njihov kontrolni punkt zapadno od Tal Tamra.

Izvor je rekao da je američka vojna patrola pokušala da prođe kontrolni punkt sirijske vojske u gradu Tal Al-Laban, koji su njihove snage uspostavile nedugo nakon što su se američke snage povukle iz više oblasti u pokrajini Al-Hasakah.

U međuvremenu, arapski Sputnjik prijavio je sličan incident, ali tvrdi da su američke snage zahtevale od sirijske vojske da ukloni rusku zastavu sa kontrolnog punkta.

U izveštaju navodi se da je arapskom prevodiocu iz Iraka naređeno da od sirijske vojske zahteva da ukloni zastavu, ali im je vojska odgovorila da neće ispuniti njihov zahtev.

Napetosti između američkih i ruskih snaga nedavno su porasle na severoistoku Sirije nakon što su obe strane jedna drugoj blokirale pristup međunarodnom autoputu pod njihovom kontrolom.

(Pravda)