Maratonac se na trci skrivao u WC-u pa prvi prošao kroz cilj

Kelly Agnew je diskvalifikovan nakon trke kada je primijećeno da registruje krugove iako ih nije cijele istrčao. Već je ranije imao sumnjive pobjede na drugim utrkama

Trkač iz SAD-a Kelly Agnew (45) se osramotio i ostao je bez svojih naslova nakon što je otkriveno da je pobjeđivao tako što se skrivao u hemijskim zahodima . Ovaj ultramaratonac je diskvalifikovan na utrci Across the Years u Feniksu (Arizona) i zabranjeno mu je učestvovanje u budućim utrkama.

Organizatori trke su ogorčeni jer nije istrčao kompletnu dionicu nego se sakrivao sedam minuta u zahodu prije nego što je prešao ciljnu liniju.

Organizatori su bili sumnjičavi nakon što je Agnew pobijedio godinu prije u 48-satnom ultramaratonu iako je prestao trčati nakon 41 sata, sedam sati prije nego je trka završila. Ove godine su unajmili Marka Meltona kako bi pratio Agnewa tokom trke u Feniksu. Mark je otkrio kako je Agnew prevarant. 

– Ostali trkači su naporno vježbali kako bi postigli rezultate. Žao nam je što nismo otkrili ranije da je Agnew prevarant – kažu organizatori.

Kelly Agnew