Roberts: Britanski princ me natjerao na „odnos“ kad sam imala 17, bio je užasan, znojio se po meni .Teške optužbe na račun sina kraljice Elizabete.

Rekli su mi da ga moram usrećiti isto kao i Džefrija, nisam mogla reći ne, ispričala je ona .

Virdžinija Roberts je žena koja tvrdi da je bila prisiljena na spolni odnos s princem Endruom u periodu kad je on bio blizak prijatelj milijardera pedofiila Džefrija Epstajna.

Na BBC-u će večeras biti prikazan dokumentarac o Virdžiniji i njenim tvrdnjama. Ona, naime, tvrdi da su je obojica siilovala kada je imala samo 17 godina, iznijela je teške optužbe na račun sina kraljice Elizabete koji je odstupio sa svih kraljevskih dužnosti zbog skandala s Epstajnom.  

Virdžinija Roberts

Kraljica je iz Bakingamske palače izbacila i njegov ured, a mnogi smatraju da se princ više neće vraćati kraljevskim obavezama.

Roberts je BBC-ju prepričala ogavne detalje iz odnosa s princem.

Iako princ Andrew tvrdi kako se nje nesjeća, Virginia Giuffre dala je svoj prvi intervju za BBC-jevu emisiju Panorama, te ispričala kako ju je Jeffrey Epstein, koji je sebi u zatvoru oduzeo život, odveo u London i tamo upoznao s princem Andrewom. Virginia je opisala sve detalje oko upoznavanja i toka cijele večere. S Epsteinom je bila njegova tadašnja djevojka, Ghislaine Maxwell i svi su zajedno izašli u klub Tramp.

Otišli smo u VIP dio, bez čekanja u redu, kao što to biva kad je princ u pitanju. Andrew me pitao šta želim popiti, i rekla sam “Oh, znaš, nešto s bara”. On je pio nešto providno. Znam da sam ja pila votku. Potom me pitao za ples. On je najgori plesač kojeg sam upoznala u životu. Bilo je grozno, znojio se po meni, bilo je to kao da pada kiša. Bila sam užasno iznervirana, ali sam mislila da ga moram usrećiti jer sam znala da Jeffrey i Ghislaine to očekuju od mene – ispričala je i dodala kako joj je po izlasku iz kluba Maxwell dala upute.

U autu mi je rekla da za Andrewa moram učiniti što i za Jeffreya i bilo mi je sve više muka od toga – nastavila je priču.

-Rekla je i da je kasnije te večeri imala spolni odnos s princem na spratu kuće Ghislaine Maxwell u raskošnoj četvrti Belgravia. S princem je spavala nekoliko puta, a jednom su i, tvrdi, orgijali. Britance je pozvala da je podrže i upozorila ih na trgovinu ljudima i zlostavljanje, što se, kaže, dogodilo i u njenom slučaju.

Izvor: avaz.ba ,BBC