Ispisao stranice istorije. Golman Sem Bartram, ostao je 15 minuta braneći gol na utakmici u kojoj niko drugi nije igrao.

Zbog guste magle, ostali igrači su napustili teren, i otišli put svlačionice a Bartram koji je smatran jednim od najboljih igrača tog vremena, ostao je na teren narednih 15 minuta i tako ispisao stranice istorije.

Utakmica između klubova Chelsea i Chartlon 1937. godine je prekinuta u 60-om minutu meča zbog guste magle. U svemu tome najčudnija stvar bila bi samo ta magla, koja je bila toliko gusta da se nije moglo vidjeti dalje od svog nosa, da golman Čarltona nije ostao na terenu još petnaest minuta nakon prekida. Jer nije znao šta se događa.

Ovo se desilo na “Boxing day” koji je održan 24. decembra 1937. godine, samo dan prije katoličkog Božića.

Već sjutra, na božićni dan golman Čarltona Sem Bartram bio je na svim naslovnicama kao učesnik jednog “bizarnog incidenta”.

Pri rezultatu 1:1, u 61. minutu, utakmica koja se igrala na Stemorf Bridžu je morala biti prekinuta zbog guste magle. Jednostavno se nije moglo ništa vidjeti. Na nesreću Bartrama, on je poslednji postao svjestan toga.

“Ubrzo nakon starta, magla je počela da se skuplja na domaćem terenu. Počela je da se “gomila” na Stemford Bridžu” napisao je Bartram u svojoj autobiografiji. “Sudija je zaustavio utakmicu, a onda je, pošto je vidljivost bila jasnija, ponovo nastaljvena. U to vrijeme smo bili na vrhu, a vidio sam sve manje i manje dok smo napadali”.

“Posle dugog vremena figura se pojavila iz zavjese magle ispred mene, bio je policajac, a  nervozno me uzdrmao:” Šta radiš ovde na zemlji? ” rekao je: “Igra je zaustavljena prije četvrt sata, a polje je potpuno prazno.” A kada sam išao u garderobu, ostatak Charlton tima, koji je već bio van kupke i njihove opreme, dočekali su me sa smijehom. Svima je bilo jasno šta se desilo”