PRIJAVILA SE ZA POSAO U AUSTRIJI ZA PLATU OD 1.100 EVRA: Kada je dobila odgovor ODMAH JE POZVALA POLICIJU!

Profesorka hrvatskog jezika Romana Fabijanov ostala je šokirana kada je dobila odgovor na oglas za posao za koji se prijavila.

Ona je svoj CV poslala u hrvatski skijaški kamp u Austriji gde se javila za podučavanje dece u popodnevnim i večernjim satima, a ono što su joj oni napisali, u najmanju ruku ju je iznenadilo.

– Tražimo prvenstveno učiteljicu hrvatskog jezika, ali takođe i osobu koja je spremna da pomogne u ostalim procesima kampa. Nažalost radnu dozvolu za učiteljicu hrvatskog ne možemo da dobijemo, ali radnu dozvolu za spremačicu, to možemo dobiti.

Tvoj zadatak bi bio da u jutarnjim satima pomažeš spremanju i čišćenju soba, a popodne u vođenju, organizovanju nastave hrvatskog jezika sa decom. Plata neto 1100 evra. Radi se sedam dana u nedelji – citira Romana.

Kaže kako je sve prijavila inspekciji rada, od koje očekuje reakciju jer smatra da je reč o sramotnim uslovim o konkursu. Romana se pita šta bi joj još morala da radi da je prihvatila posao.

– Celo jutro rintam i sređujem njihove sobe, a popodne ih čila i puna motivacije učim jezik i književnost – kaže profesorka.

(Izvor: Espreso.rs/dnevnik.hr)