Lopovi UKRALI funkcionalnu zlatnu WC ŠOLJU vrijednu pet miliona dolara!

Za sobom su ostavili poplavu!

Provalnici su ukrali potpuno funkcionalnu WC šolju od 18-karatnog zlata iz britanske palate Blenam, gdje je bila izložena kao umetničko djelo, saopštila je danas policija.

WC šolja, vrijedna više od pet miliona dolara, bila je deo izložbe djela italijanskog konceptualnog umetnika Mauricija Katelana koja je otvorena prije dva dana u veličanstvenoj palati oko 100 kilometara zapadno od Londona, prenosi Rojters.

Šolja, nazvana „Amerika“, ranije je izložena u improvizovanom toaletu u njujorškom muzeju Gugenhajm, gdje je više od 100.000 posetilaca moglo da je koristi.

Lopovi su sa najmanje dva vozila provalili u palatu, rodno mesto slavnog britanskog premijera iz vremena Drugog svjetskog rata Vinstona Čerčila, i ukrali šolju nešto prije 17 časova, saopštila je policija Doline Temze.

„Budući da je šolja bila povezana sa cijevima u zgradi, to je prouzrokovalo značajnu štetu i poplavu“, izjavila je inspektorka Džes Miln.

Policija je saopštila da je uhapsila jednog muškarca zbog sumnje da je umešan u krađu, ali da nije povratila umjetničko delo.

Izvor:Mondo