I pop otišao u Njemačku da vozi autobus: Napustio parohiju i odselio sa porodicom

Tiho i bez velike priče, sveštenik Petar Đukanovića (42) zahvalio je episkopu šabačkom Lavrentiju na povjerenoj mu parohiji u tom gradu, predao je i dobio odgovor da može da napusti dužnost, jer je čvrsto odlučio da, sa porodicom, popadijom i dvoje dece, ode da živi i radi u Nemačkoj.

Otac Pera, kako ga zovu kolege i vjernici, već je „prešao“ na novo radno mesto u Baden-Badenu, gde vozi autobus tamošnjeg prevoznika. Prije odlaska u Nemačku, pozdravio se sa najdražima i saopštio im da odluka o odlasku nije samo njegova, već da ju je donijela čitava porodica. To je ujedno bilo i jedino obrazloženje zašto je predao parohiju.

U Eparhiji šabačkoj kažu da je jerej Đukanović ostao u činu i da ništa loše nije učinio tokom svoje sedamnaestogodišnje đakonsko-svešteničke karijere u Šapcu. Naprotiv, slovio je za jednog od najuzornijih sveštenika u gradu, gde je sjedište Eparhije šabačke. Bio je sabrat sveštenika u ovdašnjoj Sabornoj crkvi, posvećenoj apostolima Petru i Pavlu.

– O kolegi i bratu u Hristu, Peri, mogu da kažem sve najbolje, kao i većina kolega. Znam da je veoma poštovan i popularan bio i u Jevremovcu i naselju Čavić, gde se protezala njegova parohija – kaže prota Slaviša Marković, starješina sabornog hrama u Šapcu.

Jerej Đukanović je, inače, po svešteničkim mjerilima, imao jednu od najboljih parohija. On će, kako saznajemo, nastaviti da služi Bogu i rodu, ali samo u slobodno vreme.

(Izvor: novosti.rs)